Подорожі з родиною під час пандемії COVID-19: про що потрібно подбати?

Сімейні подорожі є невід’ємною частиною життя будь-якої родини. Однак з появою коронавіруса вони стали ототожнюватися з підвищеним ризиком.

Якщо вам і вашим близьким необхідно відправитися в подорож під час пандемії COVID-19, пропонуємо вам скористатися нижченаведеними порадами від UNICEF, які допоможуть уберегти вас.

Як підготуватися до подорожі з родиною?

Насамперед, слід перевірити наявність обмежень на поїздки, розпоряджень про заборону переміщень, вимог до карантину і тестування в тих місцях, які ви плануєте відвідати (використовуйте для цього веб-сайти міністерств охорони здоров’я, міністерств закордонних справ і місцевих органів охорони здоров’я). Майте на увазі, що ці правила можуть змінюватися протягом короткого періоду, і це може порушити ваші плани.

Якщо під час поїздки ви або члени вашої родини захворієте або будете мати контакт з людиною, яка захворіла COVID-19, ви можете бути ізольовані або переведені на карантин, а ваше повернення додому може бути відкладено. Врахуйте це.

Заздалегідь дізнайтеся, які варіанти послуг в сфері транспорту, харчування та проживання доступні в пункті вашого призначення. Пам’ятайте про те, що надання деяких послуг, включаючи громадський транспорт, магазини, ресторани і місцеві визначні пам’ятки, може бути частково або повністю призупинене через пандемію. Тому завжди уточнюйте найновішу інформацію.

Окрім цього, подбайте про додаткові заходи безпеки:

Перед поїздкою переконайтеся, що ви і члени вашої родини пройшли планову вакцинацію, включаючи щеплення проти кору, паротиту та краснухи (КПК) і проти сезонного грипу.

Переконайтеся, що члени сім’ї, які приймають ліки, взяли з собою достатню кількість медикаментів для всієї подорожі.

Обирайте найбезпечніший вид транспорту. Уникайте авіаперельотів та круїзів, під час яких важко дотримуватися фізичного дистанціювання протягом тривалого періоду.

При поїздках в громадському транспорті дотримуйтесь основних правил: враховуйте фізичну дистанцію, уникайте торкання висококонтактних поверхонь, якомога частіше мийте руки чи обробляйте їх антисептиком.

Якщо ви подорожуєте на власному автомобілі, намагайтеся звести до мінімуму зупинки: візьміть із собою досить їжі і напоїв та заздалегідь заправте бак вашого автомобіля.

Уникайте поїздок в години пік і за можливості обирайте найменш завантажені маршрути.

Під час поїздки не відвідуйте багатолюдні місця, погано вентильовані закриті приміщення, а також будь-які громадські або масові заходи, такі як концерти, церемонії та вечірки.

При відвідуванні будь-яких місць намагайтеся приходити туди зі своєю їжею і напоями.

Що робити після повернення додому?

Після повернення додому дотримуйтесь рекомендацій та вимог національного та місцевого рівня і продовжуйте дотримуватися всіх основних запобіжних заходів щодо протидії поширення інфекіції.

ГО “Інфекційний Контроль в Україні” бажає вам приємної та безпечної подорожі!

*На основі рекомендацій UNICEF:

https://www.unicef.org/coronavirus/travelling-your-family-during-covid-19

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *